Съветът на Европа: България частично е изпълнила препоръките срещу расизма
По някои от тях обаче изобщо не е отчетен напредък
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    8
Дискриминация
Снимка: iStock

България е изпълнила частично препоръките, отправени ѝ от Комисията срещу расизма към Съвета на Европа през 2014 г.

Това се казва в доклад на Комисията, представен днес.

Какво в България тревожи „Амнести“ От последния доклад на организацията става ясно, че притеснителни са антитерористичният закон, правата на бежанците, забраната на ислямското було и дискриминацията

Посочва се, че по препоръката за организиране на кампания за търпимост към мигрантите не е съобщен напредък. Допълва се, че положението на мигрантите и търсещите убежище в нашата страна не се е подобрило в последните две години.

Бият момче заради думите, че българите и ромите са равниОчакваме вашите въпроси и коментари по темите в предаването

По втората препоръка – Комисията за защита от дискриминация да предоставя възможност за подаването на сигнали на повече езици, България е проявила изобретателност, се посочва в документа. Въпреки че нашата страна засега дава възможност чужденци да използват услугите на КЗД на друг език само онлайн, с помощта на виртуален преводач, това се възприема като частично изпълнение на задачата.

Стипендиите за ромски ученици – интеграция или дискриминация?Темата обсъждаха председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, директорът на ОУ в село Априлово Лава Коцева и Кирил Василев, член на Обществения съвет към 75 ОУ в софийския кв. „Факултета“

Съветът на Европа препоръчва формулярите, освен на български, руски, френски, немски и английски език, да може да бъдат подавани и на турски език, тъй като той също се използва в страната.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    8
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре