Състоянието на жената, пострадала от паднало желязо от строеж в София, се подобрява
В ДНСК обаче е имало сигнал срещу същия строеж още в началото на ноември
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
строеж, София
Снимка: bTV

Състоянието на жената, която вчера пострада от паднал метален къс близо до строеж, се подобрява. Това съобщиха от болница "Св. Анна", където е настанена за лечение. 

Желязо от строеж удари жена на бул. „Цариградско шосе” в СофияЖената е с рана на главата и ще остане за наблюдение в неврологията на болница „Св. Анна”

В Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) обаче е имало сигнал срещу същия строеж още в началото на ноември.

31-годишна жена пострада вчера сутринта на спирка на градския транспорт на бул. „Цариградско шосе”. Метален къс от близкия строеж полетя и се стовари върху младата жена.

Още в началото на ноември Минко Минков става свидетел на подобна гледка – от строежа пада предмет.
 „Той падна вътре в оградата, но това си е късмет къде ще падне предмета. Освен това се налагаше да заобикаляме покрай бетоновози или да слизаме на пътя и да минаваме под бетоновоза”, разказва Минков.

Затова на 2 ноември изпраща сигнал до ДНСК. Обяснява, че ако не вземат мерки и стане инцидент, ще разпространи писмото си в медиите. Не получава отговор 2 седмици. Тогава изпраща друг имейл, адресиран и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Този път получава входящ номер.
Едва преди 2 дни строителите започват да изграждат обезопасителен пешеходен тунел.

От Дирекцията за национален строителен контрол коментираха за bTV, че е имало насрочена проверка, но не е била осъществена.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре