Екипът на неонатологията на болница „Токуда” и останалите им колеги от лечебното заведение шесто денонощие се борят за живота на пребитата от акушерка в „Софиямед” Никол. Състоянието на бебето е стабилно и сега основната цел на медиците е да предотвратят всякакви по-късни усложнения.

Говорителят на „Токуда” Боряна Маринкова подчерта, че не може да се правят прогнози кога детето ще бъде изписано. „Родителите са малко по-спокойни и търсят разбиране от страна на медиите; призивът, с който се обръщат за разбиране и толерантност е, че най-важното е детето да се оправи, другите неща са на втори план”, каза тя.

Междувременно тази сутрин СГП внася искането си за постоянен арест на акушерката Емилия Ковачева.

Приложени са множество документи, като сред основните доказателства е запис от видеонаблюдението. Той е запечатал продължилото с часове насилие, като кадрите са потресли разследващите. Разпитани са родителите и медици от „Софиямед”, като продължава събирането на доказателства.

Все още не е ясно защо Ковачева е проявила жестокост именно към Никол. Днес ще стане ясно какъв е резултатът от съдебно-психиатричната експертиза.