Максималните температури в първия ден от новата седмица ще бъдат между минус 15° и минус 8°. 

 

Облачността в по-голямата част от страната ще бъе значителна. На места, главно в югозападната половина, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

 

По Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури -  между минус 12° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3°.

В планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 14°, на 2000 метра - минус 19°.

И във вторник времето ще остане опасно студено. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, близки и под минус 20°. Максималните ще са между минус 10° и минус 5°.

 

 Ще бъде и предимно облачно. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. По-късно през деня от юг отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество -  през нощта срещу сряда и в източната половина от страната, където и  вятърът ще се усили и  отново ще има условия за навявания. В сряда валежите ще спрат, облачността ще  намалява, а максималните температури ще се повишат слабо. През следващите дни температурите ще се повишат още. Повече слънце ще има в планинските райони, а в равнинната част от страната на места ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В петък от северозапад ще започне увеличение на облачността и привечер и през нощта срещу събота на места в Западна България ще превали.