Днес ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места, главно в планинските райони от страната, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат и  максималните ще са между 20° и 25°.

 

 По  Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури – от 19° до 21°. Температура на морската вода е 17°-18°. Вълнение на морето ще бъде около 2 бала.

 През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно. Ще духа слаб вятър. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°.

 

През следващите два дни ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи. В четвъртък след обяд ще се развие купеста облачност. Има малка вероятност за изолирани краткотрайни валежи. В петък от североизток ще прониква по-хладен въздух. Ще има по-значителни увеличения на облачността. В следобедните часове ще се развива  купесто-дъждовна облачност и на повече места ще превали и пригърми. В събота в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки. В източните райони ще се задържи предимно слънчево.