В следобедните часове  ще бъде предимно слънчево, но от североизток облачността отново ще се увеличива. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен, предимно западен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°.

 

По  Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над северните райони. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха – от  3° до 7°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

 В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

 През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3°. Утре ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°.

 

През почивните дни ще остане сравнително топло, без валежи, с разкъсана облачност, на места и до слънчево. На места в Южна България сутрин са възможни мъгли. В събота и в Дунавската равнина вятърът ще отслабне до умерен, а в неделя ще се ориентира от запад-югозапад. В началото на следващата седмица вятърът от северозапад, след това в източната половина от страната - от север-североизток, отново ще се усили и ще започне да нахлува по-студен въздух. Температурите бързо ще се понижават и във вторник и максималните вече ще са близки до 0°. Ще бъде предимно  облачно, а през нощта срещу вторник и във вторник на отделни места, главно в планинските райони и Източна България, е възможно да превали слаб сняг.