Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони и там на места отново ще превали и пригърми. Северозападният вятър ще отслабне и в повечето райони вече ще е слаб. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

По Черноморието облачността ще бъде значителна, в следобедните часове купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и пригърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури – от 19° до 22°. Температурата на морската вода е  17°-18°.

През почивните дни и в понеделник затоплянето ще продължи – дневните температури в началото на новата седмица ще достигнат 27°- 32°, по-ниски -  по Черноморието.

Превалявания и гръмотевици ще има само на отделни места, в събота - главно в източните, а в неделя и понеделник – в планинските райони. Във вторник и сряда от запад ще проникне по-хладен въздух и главно в часовете около и след обяд отново ще има валежи и гръмотевични бури.