В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно, на места – с  мъгли, по-трайни в северозападните райони и главно там ще има ръмежи.

Ще има и райони с временни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 21°.

 През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, в часовете преди обяд на места в котловините и низините  - с мъгли. Първо в северозападните райони, а по-късно през деня на места и в останалата част от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток. Максималните температури ще останат  в широки граници - от 11° до 21°.

 

  През нощта срещу четвъртък на повече места ще има валежи от дъжд. В четвъртък ще духа умерен североизточен вятър  и дневните температури ще се понижат. Ще превалява дъжд,  на надморска височина над 1800 метра - сняг. В петък застудяването ще продължи. Ще бъде ветровито и  предимно облачно. Преваляванията ще са главно в Западна България. В събота облачността ще намалее, в много райони - до предимно слънчево. В неделя ще  има променлива облачност. Вероятността за валежи е малка.