Максималните  температури днес ще бъдат в широки граници - от 12° в районите с по-трайна мъгла  до 24° на места в Предбалкана. В следобедните часове видимостта в низините и по Черноморието ще се подобри, но започналото от от запад увеличение на облачността ще продължи. Ще духа слаб до умерен,  в източната половина от страната и на север от Стара планина – силен югозападен вятър.

 

 През нощта през  страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. От запад ще завали дъжд, който в планинските райони на Западна България ще премине в сняг, но бързо ще спре. Сутрешните температури ще са между 1° и 6°, на морския бряг - малко по-високи.

 

 Утре облачността от запад ще се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще остане значителна, а до обяд ще има и валежи. Разкъсвания на облачността ще има там към края на деня. Вятърът от северозапад ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 10°.

  В петък и събота сутринта ще е студено и тихо с минимални температури между минус 1° и 4°. През деня ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 13° и 18°. Ще бъде предимно слънчево. В неделя и понеделник ще има разкъсана висока облачност. На места покрай Дунав и по Черноморието ще има условия за сутрешна мъгла. В източните райони вятърът от югозапад ще се усили. Дневните температури ще се повишат още малко.