Сашо Дончев: Натискът е заради борбата срещу монопола на „Булгаргаз”
Бизнесменът обясни, че е отишъл на срещата с главния прокурор, организирана от Георги Гергов, защото допускал „човешки разговор”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 4
    2
Сашо Дончев
Снимка: БГНЕС

Продължава скандалът около срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев. Пред bTV Дончев обясни, че натискът върху него е заради борбата му срещу монопола на „Булгаргаз”.

Докато говорили за жалбата на „Овергаз” в ЕК тонът е бил добър, каза Сашо Дончев. Той е сигурен, че ще осъди България в Брюксел заради монополното положение на няколко държавни енергийни дружества.

Бизнесменът уточни, че това не се харесва на доста хора и затова е започнала и проверка на прокуратурата.

Прокуратурата: Сотир Цацаров не е упражнявал натиск върху Сашо ДончевСпоред съобщението на държавното обвинение не Дончев е бил заплашван, а той е искал от Цацаров да окаже натиск върху наблюдаващи прокурори

„Не може председател на борда на „Булгаргаз” да е ченге. Доказано е – с досие, сътрудник на Държавна сигурност. Не може, той няма нищо общо с газа, с енергетиката, какво прави там”, коментира Дончев.

Според него освен това ще излязат много нередности, допуснати от държавния регулатор.

„Не е възможно регулаторът да стои като ням свидетел, когато се затваря пазарът. Когато се злоупотребява с монополна позиция, не е нормално. Неговата роля е да не допуска тези неща”, добави Дончев.

Сашо Дончев: Георги Гергов беше посредник на срещата с ЦацаровСрещата се провела по покана на пловдивския бизнесмен в кабинета му в ЦУМ

Дончев обясни, че е отишъл на срещата, организирана от бизнесмена и член на ръководството на БСП Георги Гергов, защото допускал „човешки разговор”.

От БСП коментираха поведението на Гергов и заявиха, че въпросът ще бъде обсъден във вторник.

„Няма да позволя върху БСП да се слага петно заради лични действия”, коментира Корнелия Нинов.а

Всички подробности за срещата на Сашо Дончев с обвинител №1 Сотир Цацаров гледайте утре в предаването „Тази събота” при Жени Марчева.

  • 4
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре