Съпругата на опонента на кмета на Галиче Ценко Чоков –  Веселин Попов – Лунгара, чийто имот изгоря вчера, отрече семейството да е инсценирало палежа.

„Не сме милионери като семейство Чокови. Не мога да си позволя мутри, не мога да си позволя да си изгоря и дома”, каза пред bTV Елеонора Попова в отговор на обвиненията.

Лунгара, който е в затвора, и синът му са основни свидетели по делото срещу Чоков, а инцидентът се случи часове преди поредно заседание в Специализирания съд срещу групата на Чоков, който от година и половина е в ареста.

Елеонора Попова беше категорична, че няма възможност да възстановят имота си. „Трябва да съм преминала вече към терористичните организации, за да си запаля сама къщата”, каза Елеонора.  

В пламъците е можело да загине охранител, който се е намирал в сградата и е инвалид.

„Щом не може Ценко, ще бъде дясната му ръка Цеци Тинчев. От момента на задържането на Чоков това момче дойде тук с ясното намерение да ни покаже, че може да командва, че Ценко Чоков дори и да е в ареста, каквото каже, това ще става”, заяви Елеонора Попова.

Съпругата на Ценко Чоков – Цветелина Нелова, обаче е категорична, че нейното семейство няма нищо общо с палежа.

„Къде е Ценко в момента? На кого да поръча, може би на старшината от затвора да дойде да ги запали?”, попита тя.

Нелова изтъкна, че синът на Лунгара – Веселин Веселинов Попов, поне в пет заседания е призоваван редовно, но той отказва да се яви.

„Дойде кола да го конвоира до София, не го намериха и съдийката разпореди да се обяви за общодържавно издирване. Ние ли сме виновни, че той не се явява да свидетелства”, коментира още съпругата на Чоков.

По думите й синът на Лунгара възпрепятства съдебния процес. „Той е свидетел и трябва да бъде разпитан, а не се явява по собствено желание. Каква сметка имаме да предприемаме такива действия, като сме потърпевши”, попита още тя.

Според нея Лунгара има достатъчно врагове и е извършил доста престъпления, за които е осъден. „Може би атаката идва отнякъде, но не от нас, ние нямаме сметка да извършваме такива действия”, подчерта Нелова.

Засега полицията не е обявила да има задържан за палежа в Галиче.