Санкции срещу нискотарифни авиопревозвачи
Великобритания заплаши със сериозни наказания "Райънер", след като вчера компанията съобщи за още отменени полети
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Кабина, самолет
Снимка: iStock

Санкции срещу нискотарифни авиопревозвачи. Великобритания заплаши със сериозни наказания "Райънер", след като вчера от компанията съобщиха за още отменени полети през зимния период.

Сред тях и такива до и за България. Междувременно и "Уиз еър" обяви, че спира някои от направленията от и до София.

2111464342.jpg
Снимка: bTV

400 хиляди пътници са засегнати след като нискотарифната авиокомпания "Райънер" обяви още анулирани полети. Това са 18 000 полета по над 30 маршрута, сред тях и по направленията от София до Кастелон, Меминген, Пиза, Стокхолм и Венеция.

„Райънеър” отмени още 18 000 полета до март, България е засегнатаПроблемите на нискотарифния превозвач продължават с пълна сила

Нискотарифната авиокомпания "Уиз еър" от началото на ноември спира полетите си от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шeфийлд.

От компанията обясняват, че заетостта на полетите по тези маршрути не отговоря на очакванията им. Поне няколко са полетите на нискотарифните авиокомпании от летище София всеки ден. Такъв е и този на Симона и сина й.

„Уиз Еър” спира полетите си от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд от ноемвриЗаетостта на полетите до тези маршрути не е отговорила на очакванията на компанията

„Информираха ни по интернет и на пощата, проверихме си и всичко с нашия полет е наред. Сега сме на екскурзия при приятели, но ако е за нещо важно определено друга компания бихме потърсили”, посочиха засегнатите.

2111464343.jpg
Снимка: bTVРадина лети за Варшава. Обяснява си анулирането на полетите с продажбата на прекалено много билети и казва, че при следваща резервация ще се замисли дали да избере същия превозвач. „В много от случаите, когато съм пътувала е имало проблеми с дублиране на места на клиенти. Понякога ниската цена се отразява доста на плановете и програмите и може да се окаже висока”, заяви тя.

Всеки пътник, чиито полет е отменен има право да избере между друг полет или възстановяване на цената на билета. И "Райънер", и "Уизер" твърдят, че са информирали засегнатите и все пак е добре пътниците също да потърсят обезщетението си. 

„Райънеър” отменя над 20 полета от и до СофияТе са по маршрута до Лондон

Потърпевшите имат право на  допълнително обезщетение, освен, ако не са предупредени 14 дни преди полета. На официалните ни запитвания и двете нискотарифни авиокомпании отговориха писмено. Единият превозвач смята за недостатъчно заети трите спрени направления, а другият ограничава полетите до март догодина, защото лети с 25 самолета по-малко.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре