Санирането на 2000 сгради е под въпрос
От депутатите зависи дали програмата ще се удължи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
блок, саниране, кооперация
Снимка: btvnovinite.bg

Санирането на близо две хиляди сгради e под въпрос, ако парламентът не одобри бюджета за догодина. Това обяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова след като вчера стана ясно, че кметовете са предупредени временно да спрат сключването на нови договори по програмата.

В Смолян новината за замразяването на програмата разочарова мнозина. В навечерието на изборите градът осъмна с предупреждения, че ако не спечели ГЕРБ, санирането ще спре.

Лиляна Павлова: Санирането не е спряно, временно няма да има нови договориБлизо две хиляди сгради чакат за саниране по националната програма за 2017 г.

 Според гражданите не е правилно с всяка власт да се сменят политики и кметове.

Кметът на общината посочи, че за догодина блоковете са над 50. Той изрази надеждата да се случи.

Лиляна Павлова спира саниранетоНямало как да се "гарантира приемственост на политиката", а разполагаемият финансов ресурс бил достигнат

От регионалното министерство обясниха, че сключените до момента договори са достигнали тавана на бюджета. „Това, което имам като ангажимент, следейки финансовото изпълнение на програмата, тя да не надвишава 1 млрд. лв., защото ако надвиши и с 1 лв един милиард аз утре съм клиент на прокуратурата. Няма нищо общо с изборите, няма нищо общо с дали нещо е било на инат или нещо е било заплаха”, коментира министърът в оставка Лиляна Павлова.

Дали санирането ще продължи зависи от парламента.

Заплахи преди балотажа: Гласувате "правилно" или санирането спираКметове и зам.-министър развиват тезата пред журналисти, предупредителни листовки се появиха в Смолян

Корнелия Нинова посочи, че левицата не е против санирането и каквото могат да направили. „Припомням само, че сме в опозиция 38 души, но ако след избори сме избрани бихме продължили тази програма.”

От строителната камара предупредиха, че спирането на програмата ще е предизвикателство за част бизнеса. „Ще бъде изправен пред финансови затруднения, защото това е програма предназначена предимно за малки и среди фирми заетостта на тези фирми в тази програма е много голяма”, категоричен е Светослав Глосов от българската сторителна камара.

Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да се изпълняват, увериха от регионалното министерство.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре