Зрители на bTV сигнализират за масови закъснения в полетите на „България ер” от дни. Самолетът от София за Варна тази сутрин закъсня с повече от 5 часа и, вместо в 07:10, излетя в 12:24.

Пътници разказаха, че когато са дошли сутринта в 6 ч. на Терминал 2 били посрещнати от хора, които е трябвало да летят с вечерния полет до Варна снощи в 22:00 – но вместо това самолетът им излетял тази сутрин в 8:00 часа.

С три часа закъснява и полетът на авиопревозвача от София за Милано. Пътниците недоволстват от липсата на информация за забавянията.

Снимка: bTV

От авиопревозвача обясниха лаконично, че има натрупано закъснение, тъй като един и същ самолет обслужва полетите в двете посоки. Не посочиха обаче защо се е натрупало забавянето.

От Европейския потребителски център припомниха, че можем да търсим обезщетения при подобни закъснения. За целта трябва да подадем жалба до авиокомпанията, а ако не получим адекватен отговор, да потърсим съдесйствие от въздухоплавателна администрация или европейския потребителски център. 

Според европейските правила, ако полетът ни  закъснява с повече от 5 часа, можем да откажем пътуването и в срок до 7 дни авиокомпанията трябва да възстанови парите ни. В този случай можем да претендираме  и за обезщетение между 250 и 600 евро.