Съдия-изпълнител отново влезе в TV7 тази сутрин, след като телевизията не успя да погаси задълженията си към КТБ или да се разбере за разсрочването им. Малко по-късно беше съобщено, че частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на TV7 Кирил Благоев са постигнали споразумение.

Резултат от преговорите е, че вещи от телевизията ще бъдат иззети, но те ще бъдат такива, които няма да затруднят излъчването на TV7.

Директорът на TV7 обяви, че днес е преведена част от сумата, която телевизията дължи. До края на другата седмицата ще бъдат платени 300 000 лева, а до края на месеца ще бъде заплатена цялата сума, съобщи още Благоев. Той благодари на всички, които са се събрали пред сградата на TV7, като помоли гражданите да се успокоят, защото процедурата върви нормално.

Що се отнася до дължимата сума от TV7, частният съдебен изпълнител заяви, че не знае каква е тя и неговото задължение единствено е да изземе това, което са му наредили. Той поясни, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка.

Пред сградата на TV7 преди обед имаше oколо 60-70 души, част от тях са граждани, дошли в подкрепа на журналистите, друга част са медии, отразяващи това, което се случва, има и няколко журналисти на TV7. Някои от гражданите, които се струпаха от сутринта пред сградата, започнаха да се разотиват, след като разбраха за споразумението

От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май.

Във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия. Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани.

Днес изтече едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ. В момента в района около телевизията има две полицайки.

На 29 април 2015 г. съдия изпълнител, подкрепен от десетки полицаи и мъже в анцузи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на TV7.

„Действам по инструкции”, заяви тогава юристът на КТБ Кристина Димитрова, която бе в сградата на ТВ7. Представители на Корпоративна търговска банка, 6-то РПУ и спецчасти описваха техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правели опити да бъде откачен сървърът на телевизията.

Ситуацията се нажежи, след като хамали започнаха да изнасят видеокамери и компютри от сградата на TV 7. Журналисти на телевизията обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите и помощник съдия изпълнителят да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката.

На място дойде министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за да установи защо има толкова полицаи на място. В края на деня зам.-директорът на СДВР и началникът на Шесто РУ подадоха оставки, които бяха приети „поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия”.