Съдът решава утре да остави ли в ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков
Ториното заяви, че е невинен и не знае кой може да стои зад похищението
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Ториното
Снимка: Росен Цветков

Софийският градски съд отложи за утре решението си дали да остави в ареста четиримата задържани във връзка с отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков Адриан Златков миналото лято.

Според прокуратурата Ивайло Борисов – Ториното и шофьорът му Мартин Марков са осигурили две коли, с които е осъществено похищението, а другите двама са набавили сръбските сим карти, с които са водени преговорите с бащата на Адриан.

Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова са преминали границата със Сърбия в момента, в който са активирани сим картите.

Четирима души са обвинени за отвличането на Адриан Златков (ВИДЕО)Според източници на bTV са задържани Ивайло Борисов – Ториното и още трима

Ториното е сочен за дясната ръка на Златомир Иванов – Баретата, който също беше задържан за кратко във вторник и само разпитан.

Кои са извършителите обаче така и не стана ясно. Ивайло Борисов твърди, че е невинен и не знае кой може да стои зад отвличането.

Ето какво каза в съдебната зала.

– Цирк не се коментира, цирк се гледа, Стойте и гледайте, ние сме на цирк.
– Помагач ли сте, както казват?

– На кого да съм помагач, на вас ли да съм помагач? Вие ли сте извършител, за да съм ви помагач. Ако вие сте извършител, значи съм ви помагач, да. Приемете го така.
– Защо точно вас?

– Защо мен ме питате? Сега ще ви обясня защо. 20 часа бях на разпит В ГДБОП и бях помолен да кажа кой в района на „Горубляне” се движи с „Шкода” и „Опел Астра”. Обясних, че няма такъв капацитет, няма такива хора в „Горубляне”, които да извършат такова престъпление. И те ми казаха – "Не, напротив, има и единият от тях си ти". Върнаха се след 10 часа и ме питаха имаш ли нещо да кажеш. Казах не и сутринта се събудих с тези обвинения. Няма какво да кажа повече, сега ще науча.

Ториното - мярка
Снимка: Росен Цветков

В специално интервю за bTV Златко Баретата заяви, че не допуска Ториното да е подготвил или подпомагал отвличането.

Златко Баретата пред bTV: Не допускам Ториното да е помагал в отвличането на Адриан Златков Не знам дали Ивайло Борисов има връзки с криминалния контингент на Сръбия, каза той
  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре