Съдът отказа да преразгледа дело за блъснато на спирка момиче
16-годишната Катерина все още не може да се възстанови, след като бе пометена от гръцки гражданин със спортен автомобил в Пловдив
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    7
пловдив, инцидент, катастрофа, спирка
Снимка: БГНЕС

Делото за блъснатата в Пловдив на автобусна спирка 16-годишна ученичка Катерина Матеева няма да има продължение. Пловдивският апелативен съд отхвърли искането на главния прокурор Сотир Цацаров за преразглеждане на присъдите на гръцкия студент Христос Боскос и Васил Калев, които се разминаха само с глоби и административни наказания.

Главният прокурор настояваше за подвеждане под наказателна отговорност на двамата водачи, виновни за причинената на момичето травма.

На 19 май 2014 г. управляваният от Христос Боскос спортен автомобил преминава на червено и се врязва с 98 км/ч в колата на Васил Калев. След удара спортният нисан помита автобусна спирка и 16-годишно момиче, което оцелява по чудо.

Гръцкият студент Боскос получил максимално възможната присъдаВижте какво каза пред bTV шефът на Пловдивския окръжен съд Веселин Хаджиев

Според апелативния съд  не е налице нарушение на материалния и процесуалния закон, поради което няма основание за отмяна на атакуваното решение на Пловдивския окръжен съд  и връщане на делото за ново разглеждане.

Решението на апелативните магистрати можеше да се окаже ключово  в тълкуването на закона при плащането на обезщетения на  жертвите при пътно-транспортни произшествия.И до днес прегазената от Боскос ученичка не може да се възстанови от травмите си.

  • 0
    7
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре