„Като партия ДПС не може да бъде управлявана как да е, защото в ценностната й матрица е заложена независимостта и Свободата за действие”. Това пише в доклада на Ахмед Доган, който по неволя лидерът на движението не можа да прочете сам.

„Този път решението ми е категорично. Предлагам за председател на ДПС кандидатурата на г-н Лютви Местан”, казва в словото си Доган.

„Основанията ми са следните: Местан се изгради и утвърди като респектиращ парламентарист, възприет е от ДПС като един от най-добрите трибуни на партията, има силен либерален код на ДПС като кауза, има продуктивен визионерски усет. Диалогичен е с другите партии, но и достатъчно борбен в позициите си. Има богат опит за преценка на ситуация и вземане на политическо решение, не на последно място, следващият председател на партията е добре да бъде от Кърджали”, пише още в доклада, който бе прочетен от Филиз Хюсменова на фона на бурни аплодисменти.

В доклада Доган посочва още, че остава посветен на каузата на ДПС. "ДПС е другото мое аз, Затова няма къде и как да избягам от него и не искам, защото ДПС е 28 години от живота ми", написал Доган.

Сокола не е пропуснал да спомене и премиера Бойко Борисов в словото си. "Тепърва ще се анализира "случаят ГЕРБ и Бойко Борисов" в най-новата история на България. Най-вече от гледна точка на въпроса: защо след близо 20 г. преход към пазарна икономика и демокрация властовата система на държавата беше обсебена от идентифицирани "летящи обекти" от подземния свят. Виждайки как реагира медията и обществото на поведението на един мачо като герой-спасител, ти става тъжно и мъчно, Но диктаторите, като нашия герой-спасител са странни хора", категоричен е Доган.

В изявлението си той коментира и делото за радикален ислям, което се води в Пазарджик. "Когато се запознах с обвиненията срещу 11-те имами, се стреснах. Те бяха обвинени по същите членове от глава 1 на НК, по които бях обвинен аз, по време на тоталитарния режим", казва Доган.

"Най-странното беше, че в съдържанието на обвинението основните аргументи бяха изфабрикувани на базата на допускането, че по-различната интерпретация на кораничните текстове води до застрашаването на националната сигурност", добавя той.

„Парламентарни избори 2013 г. трябва да имат за основна цел спасяване на демокрацията. Дори и с цената на непризнаване на изборните резултати. Защото от гледна точка на изборния закон, приет самосиндикално от управляващите, е важно кой брои бюлетините”, пише в доклада.

На финала на словото си той благодари на противниците на ДПС, които "поддържат имунната ни система на високо равнище". Последните думи на лидера на ДПС към присъстващите ка конференцията, които Филиз Хюсменова прочете, гласяха: "Благодаря ви. Задължен съм ви".

  • Октай Енимехмедов излезе на свобода
  • Октай Енимехмедов влезе в затвора в Бургас
  • Енимехмедов получи 3.5 години затвор – за хулиганство и закана
  • Възможно ли е новият парламент да се окаже с депутат по-малко?
  • 3,5 г. затвор за Октай Енимехмедов
  • Октай Енимехмедов искал да накара Доган да се "изпусне"
  • ВАС връща на работа уволнен заради нападението над Доган полковник
  • Октай Енимехмедов не е могъл да убие Доган
  • Доган показа незаинтересованост по делото срещу своя нападател
  • Ахмед Доган пак блокира делото срещу своя нападател