В събота времето над страната ще бъде облачно, в повечето райони ще превалява предимно дъжд, в планините - сняг, а в сутрешните часове по високите полета на Западна България дъжд и сняг.

Почти без валежи ще остане в крайните югозападни и североизточни райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток-север, като по морския бряг ще бъде умерен до силен.

Обявен е жълт за код в четири области на страната – Смолян, Пазарджик, Пловдив и Кърджали заради снежни превалявания

В Смолян, Пазарджишко и Пловдивска област се очакват валежи, в повечето места до 10-15 л/кв.м, на отделни места и до 20-30 л/кв.м, с допълнително нарастване на снежната покривка. В Кърджали на повечето места ще превалява до 10-15 л/кв.м, но на отделни места и до 20-30 л/кв.м. 

Температурите ще останат без съществена промяна, минималните сутринта между -1° и 4°, максималните между 5° и 10°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е облачно, по по-високите части и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 1°, на 2000 м -4°.

По Черноморието ще бъде облачно, а по южното крайбрежие се очакват и превалявания. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток-север, след обяд вече умерен до силен. И вълнението ще се усилва, достигайки към края на деня до 3-4 бала. Дневни температури около 8°-9°, близки до температурата на морската вода.