В следобедните часове преваляванията от дъжд навсякъде ще спрат, о облачността ще се разкъса и намалее, в много райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

 

По Черноморието ще преобладава облачно време, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10° на север  до 14° на юг. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 2 – 4°.

 През нощта от запад облачността ще започне да се увеличава и утре ще бъде разкъсана, предимно значителна. През деня ще бъде без валежи, но вечерта и през нощта срещу вторник от запад-югозапад ще започнат превалявания от дъжд. В източната половина от страната ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – предимно между 9° и 14°.

 

Във вторник на много места ще има превалявания, предимно от дъжд. В северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад и ще започне понижение на температурите.

В сряда от североизток ще нахлува студен въздух. Главно в Северна България ще превалява, като с понижението на температурите, в много райони дъждът ще преминава в сняг.

През следващите дни застудяването ще продължи. Ще преобладава облачно време и на отделни места ще превалява слаб сняг. Вятърът ще от изток-североизток, предимно умерен.