Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо, с максимални температури между 17° и 22°, на морския бряг -  между 13° и 18°, в София - около 17°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури между 13° и 18°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по билата - умерен западен вятър. Ще се затопли още и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 14°, на 2000 метра – около 6°.

 

През нощта от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд в крайните северозападни райони ще има слаби валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат западната половина от страната, а през нощта срещу вторник и останалите райони. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 3° до 8°, а максималните – между 19° и 24°.

Във вторник сутринта все още на много места в страната ще превалява дъжд, но от запад още преди обяд валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса. През деня на повече места и повече като количество ще са валежите в източната половина от страната, в отделни райони там ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и дневните температури ще се понижат.

През следващите дни ще има променлива, по-често значителна облачност, на места с краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони. В средата на седмицата вятърът ще остане от запад-северозапад, но вече ще е предимно слаб, в Дунавската равнина и в източните райони – до умерен. Температурите ще се понижават и ще бъдат близки до обичайните за средата на март.

В петък, с ориентиране на вятъра от югозапад, ще започне затопляне.