Румяна Коларова: Президентът не може да си позволи да играе на дребно и да се занимава с партия
Ако има битка между президента и парламента, тя е обречена в полза на държавния глава заради нивата на доверие в двете институции, коментира Юрий Асланов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    0
Румяна Коларова и Юрий Асланов
Снимка: btvnovinite.bg

Президентът не може да си позволи да играе на дребно и да се занимава с някаква партия, та било то управляваща, в парламента, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV политологът Румяна Коларова.

„Когато нападаш парламента, слизаш на нивото на партия. Това тотално ерозира авторитета на институцията”, отбеляза тя по повод острите реплики, разменени между ГЕРБ и държавния глава Румен Радев.

Ако има битка между президента и парламента, тя е обречена като в резултат в полза на президента, ако се сложат на кантар нивата на доверие в двете институции, подчерта пък социологът Юрий Асланов. По думите му в този смисъл Радев не е е заплашен от този конфликт.

Темата „Хасково” може би ще отключи верижна реакция, защото почти няма община, в която да не се случва същото, допълни той.

Румяна Коларова и Юрий Асланов
Снимка: btvnovinite.bg

„Не мисля, че онази мрежичка от кумове и сватове на Делян Добрев е истинската голяма риба, която контролира ситуацията в Хасково”, посочи от своя страна Румяна Коларова.

Депутатите отхвърлиха оставката на Делян ДобревДобрев поиска прегласуване, но и на него оставката му беше отхвърлена

„Добрев каза, че обществените поръчки, които този „дрийм тийм” прави, са най-евтините за страната. Това най-много ги е заболяло местните големи риби в Хасково – не само че обществените поръчки се вземат от новите, но и на цени, които подбиват пазара общо за България”, обясни тя.

Президентските избори бяха първата загуба на ГЕРБ, като че ли още не могат да я преглътнат, отбеляза още Юрий Асланов.

  • 7
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре