Рано е да се дават оценки на кабинета „Борисов 3“, каза президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание, където се гласува съставът на новото правителство.

„Още не сме видели управленската му програма. Тя ще бъде факт, надявам се, пожелавам му успех“, добави държавният глава.

Дали кабинетът ще изкара четиригодишния си мандат „зависи от управленската програма, от начина на реализация на политиките, от приоритетите, които са поставени. Но има, като че ли, един стремеж на всяка цена да бъдат изкарани тези четири години. За мен това е важно, това гарантира стабилност, но не е най-важният критерий, най-важният е свършената работа“, каза още Радев.

„Надявам се да има приемственост в областта на председателството на Европейския съюз, сигурността, външната политика. Силно се надявам този пробив, който извършихме – кохезионните политики да бъдат включени като приоритети в Римската декларация, да бъдат материализирани и използвани по най-добрия начин от това правителство“, добави президентът.