Новият министър на вътрешните работи Валентин Радев получава тежко наследство в МВР от Румяна Бъчварова. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” Румен Петков от АБВ.

По думите му Радев наследява от Бъчварова демотивиран състав и ще трябва да стабилизира системата. Освен това има недокомплект в МВР, ще трябва да се справи с проблемите с бежанците, с битовата престъпност и контрабандата, допълни Петков.

Той е категоричен, че идеята на Патриотите, които вече са във властта, за задължителна казарма няма да се реализира. И сега има недостиг на 5 хил. души в армията и то срещу заплащане, припомни политикът от АБВ. Според него новият военен министър Красимир Каракачанов ще трябва непременно да осигури по-достойно заплащане за наетите в армията.

АБВ внимателно ще наблюдават какво ще направи новият кабинет в сферата на военнопромишления комплекс. По думите на Румен Петков именно неговата партия е спасила от приватизация „Кинтекс” и ВМЗ – Сопот при управлението на втория кабинет на Бойко Борисов.

Относно референдума и въпроса за мажоритарния вот той смята, че българите не са направили информиран избор в допитването, защото не се е състоял реален дебат. Мажоритарният избор не означава непременно, че ще изберем най-достойния, смята Петков.

Вижте повече във видеото: