Румен Петков: Месеци наред се оказваше натиск върху предишния шеф на НСО
Министър-председателят лъже юнашки, оставам с впечатление, че започва да си вярва, че контрабандният дял на цигарите е 7%, заяви членът на ръководството на АБВ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Румен Петков
Снимка: btvnovinite.bg

Месеци наред се оказваше натиск върху предишния ръководител на Националната служба за охрана. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV Румен Петков, член на ръководството на АБВ.

„Имаше тежка артилерийска медийна подготовка, в някаква степен унизителна и за самия него, и за службата. Така че лично аз не съм изненадан, че ген. Антонов реши да се оттегли”, заяви той.

Шефът на НСО Ангел Антонов подаде оставка Оставката е подадена вчера при президента и днес е изпратена за съгласуване с правителството, МС я прие

По думите на Петков винаги към НСО е проявяван и нездрав интерес. „Тази служба работеше много спокойно, качествено и професионално по време на двата мандата на президента Първанов. Тогава им беше дадена свободата да реализират професионализма си. И Сакскобургготски, и Станишев не са си позволявали да се бутат в службата”, отбеляза Румен Петков.

„Сигурно службата трябва да бъде преструктурирана, сигурно трябва да бъде оптимизирана, но тя трябва да създава усещане за държавност и за сигурност”, посочи той.

„Министър-председателят лъже юнашки. Аз оставам с впечатление, че започва да си вярва, че контрабандният дял на цигарите е 7%”, изтъкна още Румен Петков.

„2005-2008 г. са облагани с акциз 21-22 млрд. къса цигари, миналата година са 13 милиарда. Ние считаме ли, че пушачите в България са намалели с 50%? Да твърдим, че пушенето в България е намаляло наполовина, ми се струва несериозно”, заяви той.

По думите му няма нормален българин, който да повярва, че контрабандният дял е 7%. Лично според Петков той не е под 20%.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре