Миньорите от рудник „Бабино” получават заплатите си и уволнени след стачката няма. В момента работата по добив върви нормално и няма планове рудникът да бъде закриван. Това коментира Красимир Чаврагански, управител на „Въгледобив Бобов дол” ЕООД в студиото на „Лице в лице” в право на отговор на Румен Овчаров.

Той посочи, че информацията за спиране на въздуха по време на миньорската стачка не е вярна, а авария в подстанцията е довела до проблема.

Чаврагански обърна внимание, че има разминаване между геоложките данни за количеството въглища в рудника и достъпността им. По думите му въглищните пластове са на голяма дълбочина и изискват огромни инвестиции, за да бъдат достигнати. В момента дружеството търси да се преструктурира, за да стигне до най-рентабилните пластове.

Янилин Павлов, управител на „Брикел”, коментира, че натрупаните задължения от мините към държавата са обект на оздравителни планове и обезпечения с активи и не е вярно, че не се плащат. По думите му нещата не са страшни, има и вземания – от НЕК и други контрагенти.

Повече от правото на отговор вижте във видеото: