Росен Плевнелиев: 2016 г. беше много силна за България
Тази година пък честваме 10-годишнината от присъединяването си към ЕС, с което се гордеем, посочи президентът пред дипломатическия корпус
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    9
Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

2016 г. бе една много силна година за България, в която тя получи огромно международно признание. Имахме рекорден ръст на икономиката, рекордно ниска безработица, рекорден експорт и постигнахме много във външнополитически план, заяви президентът Росен Плевнелиев на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България.

През 2016 г. България постигна рекорд за брой посещения на чуждестранни държавни глави, подчерта той.

По думите му в страната обикновено идват по 4-5 президенти на година, но миналата това са направили 25 държавни глави – това е доказателство, че България получава признание за своята балансирана външна политика и своята активна позиция на международната сцена.

През 2017 година предизвикателствата няма да намалеят – ще имаме критично важни избори в ЕС и международния световен ред продължава да е нестабилен, но на фона на рекордния брой кризи – с бежанци, терористични атаки и нестабилност, България стои добре, каза още той.  

Ние ще продължим да сме доверен партньор в НАТО и ЕС, който е отворен за търговия и приятелство със всички по света, каза още президентът и посочи, че през 2017 г. честваме 10-годишнината от присъединяването си към ЕС, с което се гордеем.

  • 0
    9
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре