Родните звезди за покойния Джордж Майкъл
Единственият му концерт в България е през 2007 г. и е посветен на медиците ни в Либия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    1
Джордж Майкъл в България

Новината за смъртта на Джордж Майкъл разтърси света. Това е поредна загуба за музикалния свят през 2016 г.

Светът скърби за Джордж Майкъл (ГАЛЕРИЯ)Фенове поднасят цветя пред дома му от рано сутринта

България помни единствения концерт на певеца през 2007 г., посветен на медиците ни в Либия. Годината е 2007 г., а това е единственият концерт на легендата Джордж Майкъл в България.

Тогава 20 000 пеят заедно на стадион "Локомотив" за свободата на медиците ни в Либия. А Влади Ампов – Графа е един от подгряващите изпълнители.

„Спомням си, че това беше една моя сбъдната мечта, супер много се вълнувах. На сцената заедно с мен се качи и Мария Илиева и това беше преди точно 10 г. и ще остане незабравим спомен.

Каква ирония на съдбата – една от най-известните коледни песни е изпял човекът, който на Коледа си отиде. Но явно Господ прибира най-добрите си деца на Коледа”, казва Графа.

На концерта Джордж Майкъл посвещава на медиците ни песента "Фрийдъм".

„Моята дъщеря специално пътува до Лондон, за да говори с неговия продуцент и го убеди за тази кауза "Не сте сами" – за нашите либийски сестри. След този концерт имаше голям отзвук и го показваха 5 пъти. С негова помощ освободиха медицинските сестри”, спомня си Ованес Мелик Пашаев, президент на "Жокер медиа".

Той си спомня също е за професионалното поведение и изпълнение на Джордж Майкъл, който е бил болен по време на концерта в България.

„Първият блус, който танцувах с момиче, беше на негова песен и после като опознах неговото творчество и станах диджей, пусках неговата музика, артист, изпълнител с огромна харизма – гиганти – той, Майкъл Джексън, Принс, Фреди Меркюри. Всички отидоха в небесния оркестър”, коментира Диян Савов от "Дийп зон проджект".

  • 5
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре