Родител на ученик от катастрофиралия автобус в Генуа: Информация получавахме само от децата
Учениците трябва да се приберат днес до 22 ч. в България
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Иван Димитров
Снимка: bTV

Информация за катастрофата и състоянието на децата получавахме само от децата. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Иван Димитров, баща на осмокласничка, която е пътувала с катастрофиралия навръх Великден автобус с български ученици в Италия.

Автобус с български ученици е катастрофирал край Генуа, има ранени (СНИМКИ)Към момента се съобщава за петима ранени, един от които в много тежко състояние

Официална информация от нашите представители в Италия – консул, посланик, не сме получавали, каза Димитров.

По думите му е недопустимо, че след катастрофата учениците са пътували през нощта до следващия град от екскурзията.

Автобус с 40 деца от България, които са на екскурзия, се удари в тир на магистрала край Генуа на 15 април. Те са от 8 до 11 клас от столичното 22 СУ. При удара са пострадали двамата шофьори на камиона - в по-тежко състояние е единият шофьор – 58-годишен мъж от София, другият ранен е на 48 г. Сред децата няма пострадали.

Катастрофиралите край Генуа български ученици не са пострадали (ОБНОВЕНА)Стабилизирано е състоянието на двамата шофьори на техния автобус

По-тежко пострадалият мъж е в съзнание и е контактен, но все още е в реанимация, съобщи кореспондентът на bTV в Италия Вера Найденова. Другият шофьор е със счупени крайници. От болницата отказват подробности за състоянието на двамата пострадали.

Италианските власти все още разследват инцидента и не съобщават кой е виновен за катастрофата.

Очаква се учениците да се приберат днес до 22 ч. в България.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре