С края на дългата почивка идва и рязко влошаване на времето. Синоптиците прогнозират поройни дъждове и застудяване.

В почти цялата страна, с изключение на крайните източни области - Добрич, Варна и Бургас, за следващото денонощие е в сила жълт код за дъждове до 20-25 л/кв.м Не е изключено в някои райони да се извалят и по-големи количества.

Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните ще са предимно между 11-16 градуса, в югоизточните райони - до 18 градуса.

И по Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. След обяд в южните райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който през нощта срещу сряда ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 13-15 градуса, температурата на морската вода е 14-16 градуса.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През следващите два дни валежите ще продължат на отделни места в страната. В четвъртък слабо ще се затопли, но ще остане хладно за началото на май. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, максималните - между 14 и 19 градуса.