Рибари от цялото Черноморие излязоха на протест във Варна
Те обвиняват Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в репресивни действия и некомпетентност спрямо бранша
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 236
    0
Протест на рибари във Варна
Снимка: btvnovinite.bg

Рибари от цялото Черноморие излязоха на протест на вода срещу работата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Протестиращите, които са в почти 50 рибарски кораба в акваторията пред Морска гара във Варна, обвиняват агенцията в репресивни действия и некомпетентност спрямо бранша. Основното им искане е за оставка на ръководството ѝ.

Рибари от цялото Черноморие протестират в БургасСпоред тях ИАРА се е превърнала в частна фирма за репресии и печелене на пари

Иван Иванов е рибар вече 25 години. В последно време обаче той не може да работи заради непрестанни проверки.

„Едно, че се пътува часове, докато стигнеш до риболова, и като ти спънат през деня работата, отива целия ден. Корабите гориво харчат, някой път и горивото не можем да си платим”, обяснява той.

Рибарите твърдят, че често проверяващите се опитват да рекетират при проврки. Те недоволстват и срещу създадената мобилна група към Агенцията по рибарство и аквакултури, която по думите им била изключително агресивна.

Това е трети пореден протест на рибарите и заплашват, че ако и сега няма реакция ще обявят гражданско неподчинение.

Според изпълнителния директор на агенцията Валентин Вълков обаче истинските причини за протеста са икономически и няма да уволнява служителите си под натиск.

  • 236
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре