Митниците са пълни с „калинки”. Това заяви категорично пред bTV ексшефът на Агенция „Митници” Емил Димитров, станал известен като Ревизоро.

По думите му винаги е имало партийни препоръки за назначения по митниците и то в писмен вид. Димитров обясни, че преди години имало случай, в който митничар бил информиран, че ще го правят кмет. Той се съгласил, но в замяна поискал жена му да заеме неговата длъжност. Димитров заяви още, че кмет на Свиленград е бил излъчван от митниците.

Според бившия шеф на агенцията контрабандата на цигари на гръцката и румънската граница се контролират от МВР. За миналата година имало 10-12 млрд обмитени къса цигари, а реално са 20 млрд.

Димитров отбеляза, че има 40% ръст контрабанда на цигари. Три пъти обаче са намалели разкритията на схеми с контрабандни цигари. „Или е намаляла контрабандата, или разкриваемостта”, констатира Димитров. „Ромите по тържищата получават по 20 стотинки, но никой не ходи да види къде е тирът, който ги захранва”, отбеляза той.

„Ако даден ТИР го вкарва в ед-коя-си фирма и е насочен към еди-кой-си пункт, не се пипа, защото следва уволнение”, разкри Димитров.