Нов етап на ударните ремонти започва в София. Движение на площад "Руски паметник" ще бъде изцяло затворено за почти месец. Промените са в сила от 29 юли. 

В момента, вместо трамвай, в района има временна автобусна линия, която според някои пътници -  създава повече проблеми, особено в най-натоварените часове.

Сутрин между 8.00 и 10.00 часа е трудно да се намери място в автобуса. Дори и след няколко спирки, хората са изнервени и потни.

 „Автобусите са на принципа, че винаги има място за още няколко души вътре... просто човек се качва и чака по-бързо да дойде следващата спирка”, коментира един от пътниците Свилен Стефанов.

Пешеходци коментираха пред bTV, че е нормално при провеждането на ремонт да се появяват известни неудобства. Други подхождат с търпение и очакват ремонтирания площад.

От Столична общината заявиха, че няма да пуснат извънредни автобуси по тази линия.

Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов поясни, че остават още 10 дни усилена работа по конструкцията на трамвая и след това линията ще бъде пусната.

От общината допълниха, че до края на лятото ще са приключили ремонтите на Цариградско шосе, Захарна фабрика и Студентски град.