Най-българското риалити „Фермата” (Fermata.btv.bg) стартира третия си сезон в неделя вечер с рекорден брой зрители, по-висок резултат от старта на втория сезон и огромна преднина пред втората по гледаемост телевизия.

Над 1 100 000 зрители избраха да проследят как 20-имата участници ще започнат приключението си по оцеляване извън цивилизацията.

Интересният кастинг, суровите изпитания и българската тематика се оказаха решаващи за успеха на пилотния епизод на третия сезон на „Фермата”, като го превърнаха в безапелационния лидер с дял от 44% при активната аудитория (18-49) срещу само 15% зрители на втората по гледаемост телевизия в същия времеви интервал.

„Смазващо е предимството ни пред конкуренцията, но по-важното е, че посланията ни са стигнали до вас. Огромна благодарност на зрителите. Не мога да си представя колко са ни гледали по целия свят. Довечера ще е още по-интересно – първият масов дуел във Фермата”, коментира в „Тази сутрин” по bTV Иван Христов, водещ на формата.

Пикът на зрителския интерес в 21:23 ч. достига близо 1 300 000 души, които са наблюдавали как участниците поемат с лодки към новия си дом.

На 10 септември „Фермата” по bTV събра известни личности и ентусиасти, които заедно ще се завърнат към корените си и традициите на своите прадеди, за да започнат своето „Ново начало“. Идеята на сезон 3 е в унисон със световната тенденция за постигане на по-качествен живот по-близо до природата и далеч от градската суета и замърсяване.

В следващите седмици играчите ще имат за задача да построят сами своята ферма, защото при старта на шоуто стана ясно, че такава няма. Участниците са лишени от всякакви удобства - нямат подслон, легла, огнище, баня и ток. За да се сдобият с всичко необходимо, ще им се наложи да си го направят сами.

На старта на третия сезон на „Фермата” в неделя вечер участниците преживяха и първото си изпитание. Задачата им бе да стигнат с лодки, разделени в два отбора, до мястото, на което ще изградят новия си дом.

Привилегията да разпределят участниците в отбори и да бъдат техни капитани получиха най-възрастните сред тях – Дарина и Гечо. Извън състезанието останаха Иван Гинчев и Анита, тъй като не бяха предпочетени в отборите, но за сметка на това те получиха имунитет от ратайство и лукса да спят в легло с възглавници през нощта.

Първи до брега стигнаха Диана, Станислав, Ивона, Тома, Елена, Алек, Виолета и Иван Сапунджиев от отбора на Гечо, а наградата им бе да излъчат двама от отбора си, които да се сдобият с имунитет за стартовата седмица.

Още в първия епизод на „Фермата“ участниците получиха нелеки задачи от наставниците си Бети и Николай. За да облагородят суровите условия за живот във фермата, те трябва да направят огнище, зимник и кът за занаяти.

Свикнали да приемат удобствата на съвременния начин на живот за даденост, фермерите останаха изненадани от новините, че ще имат питейна вода само за първите 10 дни от престоя си, че единствената готова постройка е къщата на фермера, и че ще се изхранват от малката зеленчукова градина и риболов.