Николай Нанков: Няма завишени цени при санирането
Живеещите в протеклите блокове в Мездра и Стара Загора ще бъдат обезщетени за сметка на строителя, увери регионалният министър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    9
Николай Нанков
Снимка: Ладислав Цветков

Няма завишени цени в програмата за саниране, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV регионалният министър Николай Нанков.

„Програмата стартира на пазарен принцип. След една година изпълнение видяхме, че има разминавания, затова поставихме таван на цените, респективно този таван беше намаляван на два пъти”, отбеляза той.

По думите му в министерството са получени 27 сигнала за нарушения при вече 400 санирани сгради и още 550, които са в процес на строителство.

Според него в случаите с протеклите блокове в Мездра и Стара Загора става въпрос за грешка на строителя. Нанков подчерта, че живущите в тези блокове ще бъдат обезщетени за сметка на строителя.

„В последните няколко месеца се забави подписването на споразумението между Българската банка за развитие и МРРБ като принципал на програмата, за да може да стартират плащанията от бюджета през МРРБ към ББР. Хубавото е, че за 20 дни успяхме да подпишем споразумението от началото на мандата, за да започнем още другата седмица разплащания  по вече завършените сгради”, заяви Николай Нанков.

Николай Нанков
Снимка: Ладислав Цветков

Проблем в тези четири месеца беше, че програмата беше замразена. Натрупаха се по-голям размер лихви от очакваните, каза още министърът.

Няма да говорим за повишаване на цените на винетките, каза още той.

Николай Нанков
Снимка: Ладислав Цветков

Нанков призна, че в последния момент е бил номиниран за министър, но е убеден е, че с работата си той и екипът му ще оправдаят гласуваното доверие. Министърът каза още, че би се допитвал по казуси до предшественичката си на поста Лиляна Павлова.  „Гледаме да посвършим повече работа, лентичките са най-лесното нещо”, отбеляза още Николай Нанков.

Вижте във видеото по кои пътни отсечки ще бъдат правени ремонти:

  • 3
    9
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре