БДЖ реши да върне старото разписание на работническия влак от Лакатник за София след зрителски сигнал и репортаж на bTV.

От понделеник селата около Своге останаха без ранния влак, който караше повечето от тях на работа в София. Бързата железница вече също не спира на малките гари. Така хората от дефилето, останаха само с един работнически влак.

В сряда журналистът Стоян Георгиев разказа за трудностите, пред които са изправени хората от Искърското дефиле, заради новият график на железницата. Много от тях всекидневно закъсняват за работа с по повече от половин час. Широкоразпространено е мнението, че новото разписание е правено от човек, който никога не се е качвал във влак.

Рекацията на пътниците трогна ръководството на БДЖ и компанията регаира светкавично.

"Връщаме пътническия влак от Лакатник до София по старото му разписание, а бързият влак, който е спирал на Бов и Церово няма да спира и по това разписание", каза Димитър Костадинов - управител на БДЖ "Пътнически превози".

Още от понеделник хората от Церово, Бов и Лакатник, които са от рано на работа в София, ще могат да стигат до работните си мяста навреме.

Бързият влак обаче, ще продължава да подминава техните гари.