Зоопаркът в Разград не би трябвало да работи
Клетките на животните отговарят на минималните изисквания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Лъвчета Разград

Зоопаркът в Разград не би трябвало да работи въобще. След като три години не му е подновен лиценза, още на втората е трябвало МОСВ да го закрие. Това заяви Габриела Пападопова - председател на Сдружение "На ти с природата” по повод нередностите с условията за живот в зоокъта. Тя цитира европейска директива, според която две години е максималният срок за прелицензиране.

Ранените лъвчета от зоопарка в Разград оцеляха, но няма къде да отидатВ Разград няма условия за тях, а другите зоологически градини са препълнени

Тя обърна внимание и на окаяното състояние, в което живее лъвът Асен, който е болен от рахит. „Лъвът се гледа в тясно тъмно помещение, има рахит и е осакатен”, описа тя. По думите й е скандално, че проверките в зоопарка не са издали предписания или препоръки за него, а само за условията в клетките на животните.

Надежда Радославова, председател на общинския съвет в Разград, посочи, че се върви в посока Асен да бъде настанен в център за животни, където да се грижат за него.

Наказават Oбщина Разград заради зоопаркаСлед случая с пострадалите лъвчета се забранява развъждането на големи котки там

„Клетките в момента отговарят на минималните изисквания на наредбата на министерството”, коментира тя и уточни, че Асен е роден 2014 г., а тя управлява от края на 2015 г. 

По повод безконтролното размножаване и кръвосмешение при големите котки Радославова посочи, че няма да бъде изпълнено предписанието за разделяне на мъжките от женските, а ще направим вазектомия на мъжките.

Близостта на футболния стадион на „Лудогорец” не притеснявала животните, каза още тя.

Панаир в Разград стресира животните в зоокъта, лъвовете стъпкали три от малките сиВетеринарите са категорични, че шумът и стресовите фактори са накарали лъвицата да изостави малките си и така се е стигнало до случката

Според нея в града шумът е повече. Тя смята, че проблемът в градския панаир в парка до животните е преекспониран и не са били изложени на шум.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре