Пожарните коли във Варна са без гориво. За това сигнализира синдикалната федерация на служителите на МВР.

В началото на май полицейски служител научил от пожарникарите за странна забрана - да не се зареждат автомобилите, въпреки че лимитът за месеца не е бил изразходван.

От ръководството обяснили, че горивото е изразходвано за пътуване за състезание на клуба по пожаро-приложен спорт до Чехия.

 „Заповедта на главния секретар е била да се командироват два служебни автобуса и всички разходи да са за сметка на пожаро-приложния клуб във Варна. Но се оказа, че ръководителят на групата е зареждал със служебни карти от лимита на регионалната дирекция Варна гориво", коментира Красимир Костов член на УС СФ.

След подаден сигнал до инспектората на МВР клубът възстановил горивото. От дирекцията на полицията във Варна обясниха за bTV, че спортистите са поискали да им бъде отпуснато служебно гориво, тъй като пътуването било в почивен ден и те не успели да набавят пари за разходите до Чехия. Председателят на спортния клуб Върбан Петков коментира, че това е инцидентен случай.

Петков обясни, че е проверил ситуацията и че се количествата се възстановяват. „След 2013 година всичко, което е било извън календара на МВР, сме го поемали ние като разходи гориво, включително и командировъчни", допълни още председателят на спортния клуб.

По информация на пожарникарите, лимитът на една машина за месец е едва 80 литра гориво.