Жителите на Завет спасиха своята пожарна
Участъковата служба ще продължи да функционира, след като беше застрашена от закриване
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Стари пожарни - 1
Снимка: БГНЕС

Участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в град Завет няма да бъде закрита. Това е заявил директорът на пожарната главен комисар Николай Николов на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, предаде БТА.

Разговорът е следствие от връчената днес на Хюсмен подписка срещу закриването на местната пожарна, в която са се включили над 1000 жители на община Завет. Представители на организационния комитет заявили, че подписката продължава, тъй като местните хора са притеснени за своето здраве и сигурност и смятат, че ако при инцидент пожарна кола пристига от друг регион, тя ще се забави и ефективността й ще е по-ниска. 

МВР ще предложи противопожарната служба в Брусарци да не бъде закриванаСлед протестите на местните министър Валентин Радев посети града и разговаря с хората

В разговора си с Хюсмен обаче главен комисар Николов е уверил, че участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в Завет ще продължи да функционира. Това ще стане въз основа на изменение на нормативната база, което до дни ще бъде внесено в Народното събрание, допълват от областната администрация.

Пожарните в „Пампорово“ и „Боровец“ няма да бъдат закрити до края на сезонаПо-рано днес хотелиери от „Пампорово“, собственици на гори и жители на околните села блокираха главния път, който минава през курорта, в защита на пожарната служба в комплекса

Това е поредната пожарна служба, която се оказа заплашена от закриване. В Брусарци, Пампорово и Боровец хората се вдигнаха на протести с мотива, че без огнеборци наблизо и при лошото състояние на пътищата през зимата има опасност всеки един пожар да се превърне в трагедия с огромни материални щети. Към момента властта е удовлетворила исканията на всички граждани.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре