Жители на Галиче: Мутри като Ценко Чоков извършват геноцид
Жители на размирното село излязоха на протест срещу пускането под домашен арест на кмета. Съпругата му обаче заяви, че само няколко души твърдяt, че се страхуват от него и жалбите им са „като сценарий за филм на ужасите“
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Галиче дивеч
Снимка: bTV

Жители на врачанското село Галиче излязоха на протест срещу решението на специализирания съда да пусне кмета Ценко Чоков под домашен арест по здравословни причини.

Според недоволните в селото ще настъпи терор и разчистване на сметки.

Ценко Чоков беше задържан преди осем месеца по обвинение за участие и ръководене на организирана престъпна група.

Пред кореспондента на bTV Маргарита Стефанова те разказаха, че ги е страх за живота, семействата и имотите им.

По думите им, докато Чоков бил в ареста, животът в селото е бил по-спокоен, нямало палежи и побоища.

Един от протестиращите – Питър Радулов, разказа, че лично е потърпевш от кмета – преди година и половина къщата му била запалена, той бил отвличан, бит, подложен на сексуално насилие, заплашван дори пред полицаи, а резултат няма. „Живеем постоянно в страх, не знаем кога пак ще ни отвлекат, пак ще ни запалят“, каза той.

Местните не вярват, че Чоков е болен.

Среднощен екшън със стрелба и преследване в ГаличеМаскирани мъже нападнаха кола на охранители, наети от Ценко Чоков, полицаи стреляха във въздуха

Пред bTV съпругата му Цветелина Нелова обаче заяви, че „недоволството е едно и също от едни и същи хора, които месеци наред ни хвърлят различни обвинения, всяват смут в хората, карат обществото да мисли, че ние сме някакви зверове“.

По думите ѝ в материалите по делото пише „доста странни неща, неща от „Алиса в страната на чудесата“. Повечето жалби са от едно лице – Веселин Тушинов, и са като сценарий на филм на ужасите. Според нея селото не се страхува от съпруга ѝ и никога не се е страхувало. „Освен 7 – 8 души, никой друг не е дал индикации, че се страхува от него. Напротив, срещат ме, питат ме как е и кога ще се върне“.

Съпругата на Ценко Чоков: Лунгара ме заплаши с убийство, каза, че е ГосподЦветелина Нелова показа пред камерата ни видео, което опровергава твърденията на Веселин Попов, че е идвал пред дома ѝ да за заплашва

Самият Тушинов каза, че ако Чоков бъде пуснат, повечето жители на Галиче ще се изселят. „В тази държава се извършва геноцид от мутри като Чоков“, каза той.

Вижте повече във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре