Жители на Девин сигнализираха, че на една от централните улици в града редовно се препъват хора заради стърчащи от тротоара арматурни железа. Освен това, вече 2 месеца половин квартал е без улично осветление. Това става след като автомобил събаря един от електрическите стълбове. Местната власт пък смята, че подобни сигнали са нещо обичайно и не си струва да им се обръща сериозно внимание.

На ул. „Лиляна Димитрова" в град Девин хората рискуват да се пребият, ако решат да вървят по тротоара, вместо по уличното платно. Последната "жертва" на злополучния тротоар е 11-годишната Аделина Заимова. Момичето е със счупена ръка и охлузено чело.

От два месеца центърът на девинския кв. Настан е без улично осветление. От местната власт в Девин категорично отказаха да застанат пред камерата на bTV. Кметът, който се оказа много зает, препрати екипа към своя подчинена, която пък заяви по телефона, че било далеч по-важно да се занимава с реалните проекти на града, а не със сигналите на недоволни граждани. Все пак от община Девин обещаха догодина да обезопасят тротоара.

Версията на местната власт е, че уличното осветление не работи заради наскоро изгорели крушки и това било нормално.