Отделението "Уши, нос, гърло" в ловешката болница "Проф.д-р Параскев Стоянов" временно преустановява дейността си, съобщи за БТА директорът на лечебното заведение д-р Донка Минкова. Причината е липса на достатъчен брой лекари, необходими за нивото на компетентност, което има отделението.

Д-р Минкова добави, че то остава с един лекар на трудов и с един на граждански договор. Началникът на отделението д-р Станимир Стоянов е бил опериран поради счупване на бедрена кост и възстановяването му ще отнеме време. Докато той отсъства, което най-вероятно ще бъде около пет месеца, отделението ще остане затворено.

По думите на Минкова на всички пет медицински сестри и двама санитари, както и на лекаря, е била предложена работа в други отделения на болницата. Приели са санитарите и три от медицинските сестри. Останалите по свое желание излизат в неплатен отпуск.

Според д-р Минкова временното преустановяване на дейността на отделението няма да създаде проблем за пациентите, тъй като има двама специалисти в извънболничната помощ, а спешните случаи ще бъдат насочвани към университетската болница в Плевен.