Стотици автомобили се трупат от двете страни на границата с Гърция при пропускателните пунктове. Днес движението е особено натоварено, съобщиха от Гранична полиция.

Над 3-километрова опашка от чакащи леки автомобили се е образувала при ГКПП „Маказа-Нимфея“ на българска територия. Поне 300 метра е и колоната от коли, които трябва да преминат от Гърция в България.

Граничните служители работят на пълен капацитет, но въпреки това дългото чакане изнервя шофьорите и пътниците.

МВР препоръчва на пътуващите да ползват и другите пунктове по българо-гръцката граница, които не са особено натоварени и преминаването е по-бързо.

Интензивен е и трафикът при ГКПП „Кулата-Промахон”. Към момента опашката от автомобили на изхода е над половин километър, а откъм Гърция – около 1 километър. Там обаче се пропускат и тежко-товарни камиони, за разлика от пункта при Маказа, където е разрешено преминаването на превозни средства до 3,5 тона.

От Гранична полиция казаха още, че и на българо-турската граница на ГКПП – Капитан Андреево трафикът е интензивен на влизане за леки автомобили. На ГКПП – Лесово има около 3 км колона от чакащи товарни автомобили на изход от страната.

На ГКПП Калотина трафикът е интензивен за леки автомобили на изход, има около 2 км. опашка. На ГКПП Станке Лисичково има интензивно движение на влизащи леки автомобили.