Дезинфекцираха бежанския лагер в Харманли
Предстои и укрепване на оградата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Харманли, протест
Снимка: Мария Георгиева

Здравните власти дезинфектираха днес бежанския лагер в Хараманли, който бе затворен, заради опасенията на хората от града, че мигрантите ще пренесат опасни зарази. Предстои и укрепване на оградата, която на места въобще липсва.

Въпреки карантината и затварянето на лагера обаче, хората от града продължават да искат оставки в Агенцията за бежанците.

Полицейска обсада в Харманли, бежанците се придвижват свободно, въпреки карантинатаНад 3000 мигранти остават под ключ, докато не бъде изследван и излекуван и последният от тях

Над 200 полицаи и жандармеристи се очаква да се включат в охраната на центъра. Полицията започна да прави пътища, за да патрулира там, където лагерът свършва в полето.

Новата ограда вече се строи, но до пълното й завършване, полицията ще пази и в лагера, и около него. Целта на крайната мярка е бежанците да бъдат излекувани, но лекари все още няма.

За първи път от години насам в центъра на Харманли няма бежанци. Не всички в града одобряват превръщането на бежанците в затворници.

Над 3000 бежанци ще останат без аптека и банка. От ръководството вече са договорили местна аптека да изпълнява всички рецепти, а лекарствата ще бъдат доставяни на място. До изграждането на банков клон в лагера, бежанците ще теглят пари от града под охрана.

Жителите на Харманли отново протестираха срещу мигрантите в града (СНИМКИ)Те поискаха оставката на директора на Агенцията за бежанците

Градът обаче остава в стачна готовност. Срокът за поисканите оставки в Агенцията по бежанците изтича днес.

Ако това не се случи до края на деня, недоволните се заканват да преминат към гражданско неподчинение, включително и с блокиране на пътища. 

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре