Сблъсъци между полиция и футболни фенове избухнаха тази нощ в Монтана. Напрежението възникна по време на мач между „Монтана” и „Локомотив” - Пловдив и ескалира след края на двубоя.

По време на мача на монтанския стадион „Огоста” мъж от агитката на „Локомотив”-Пловдив удря полицай, заради което е задържан и доведен в полицейското управление. След края на двубоя то е обградено от десетки футболни запалянковци.

„Феновете са дошли тук пред районното с желание да бъде освободено лицето”, обясни ст. комисар Ивайло Антонов, директор на ОДП – Монтана.

За овладяване на извънредната ситуация се събра ръководството на дирекцията, целият наличен полицейски състав, жандармеристи и подкрепления от близките районни управления и Враца.

При едно от спорадичните мятания на бутилки и камъни, пострада полицай.

Виковете на феновете стреснаха жителите в района. Някои от тях подадоха сигнал до 112 за нарушаване на нощната тишина.

„За мен е по-важно, че не се стигна до ексцесии и нямаше. Има един ударен полицай, но това сме го, вече преживели”, каза ст. комисар Антонов

Феновете постепенно се оттеглиха.

Три часа по-късно играта на нерви приключи със счупени бутилки, но за щастие без счупени глави. Арестуваният фен е задържан за 24 часа.