Недовършени пътни ремонти усложняват движението в София. Подмяната на пътната настилка на бул. „Ботевградско шосе” трябва да приключи до 15 септември, а до ноември продължава обновяването на улиците „Козлодуй”, „Богатица”, „Цар Асен”. Обновяването на  бул. „Черни връх” ще продължи до края на годината.

Вече е факт и първия забавен ремонт- този на бул. „Витоша”, в участъка на Южния парк. Той трябваше да приключи преди повече от седмица. В момента строителната фирма разкрива шахтите на платното, които преди това по грешка е асфалтирала.

Пресният цимент е поставен на тротоара и обозначителни табели няма. Столичният кмет ще накаже фирмата. „Санкцията е близо 30 хил. лв. на ден за забавяне. Имахме забележки по тротоарите, по скосяванията  за преминаване на хора с увреждания и майки с колички”, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Снимка: btvnovinite.bg

С колко се удължава пътя при минаване покрай ремонтите в София провери експеримент на bTV. По маршрута към Съдебната палата обиколният път се отразява на времето с допълнителни 3 мин.

От следващата седмица до края на годината ще се рехабилитират ул. „Боряна”.