„За” и „против” разширената пешеходна зона на бул.”Витоша” в София
Пешеходците ще стигат спокойно до "Света Неделя", шофьорите се чудят къде ще паркират
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 4
    8
Разширяване на пешеходната зона на бул.Витоша
Снимка: bTV

Разширяват пешеходната зона в центъра на София и същевременно въвеждат нови ограничения и забрани на автомобилите. Така след само няколко часа пред Съдебната палата вече няма да се движат коли.

Идеята е пешеходната зона да стигне до църквата „Света Неделя”. Движението по улиците в това централно каре ще е различно, а единственото, което няма да се промени, е движението на трамваите.

От общината мотивират решението си с идеята да се освободи място за пешеходците.

Трафикът ще се измести – от булеварда по малките улици в района. Ще има и промени в посоката на движение. „Възможно е у някои шофьори докато се ориентират в новия трафик да има известно колебание, но сме сигурни, че с течение на времето това ще се преодолее”, заяви зам.-кметът по транспорта Евгений Крусев.

Шофьорите обаче недоумяват - не само как ще влизат, а и как ще паркират в центъра. Някои напомнят, че от години общината обещава изграждането на подземни паркинги.

Проектите на общината не спират до тук. Предвижда се улица „Съборна”, която е задръстена от паркирани коли, също да стане пешеходна зона чак до градинката пред театъра. Още тази пролет максималната скорост на колите в центъра на София ще бъде намалена от 50 на 30 км/ч.

  • 4
    8
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре