Данъчните започнаха акция срещу концесионерите и търговците по плажовете.

Едно от местата под прицел на служителите от НАП беше плажът в Бяла. До този момент са извършени 89 проверки по Северното Черноморие. Резултатите от тях - всеки втори е нарушител.

Плажът в Бяла бе атакуван от няколко данъчни екипа. Първият провери дали парите в касата на водната пързалка отговарят на сумата на касовия апарат.

Собственикът на пързалката в Бяла разказа, че не проверките на данъчните го притесняват, а липсата на туристи.

„Буквално от една седмица има хора. Ако бяхте дошли преди една седмица, щяхме заедно да се снимаме, нямаше да има други”, коментира концесионерът на плажа Георги Христов.

Други двама служители на агенцията по приходите, облечени като летовници, си наеха чадър и шезлонги. На среща получиха касова бележка, която от това лято замени билетите, издавани до момента за плажните атрибути.

Нередности не бяха установени и при проверката на заведението.

За разлика от търговците в Бяла обаче, на други места по морето не са толкова стриктни. При половината извършени проверки от данъчните до този момент са установени нарушения.

„Най-често актовете се издават за неиздаване на касови бележки. Има и 4 установени случаи в обекти, които осъществяват дейността си като продължават да издават билети. Не са си закупили касов апарат”, заяви Красимир Павлов от НАП - Варна

Глобите стигат до десет хиляди лева.

В момента служителите на НАП наблюдават активно 50 обекта по Северното Черноморие, които са определени като рискови, тъй като дистанционната връзка с тях е установила фрапиращи разлики в оборотите.