Пътната агенция въвеждат временна организация на движението днес в цялата страна.

От 14 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. Заради ремонтите на „Хемус” и „Тракия” от Пътната агенция съветват шофьорите да използват алтернативни маршрути. На главен път Е-79 от обяд до вечерта ще има две ленти за движение в посока Перник - София. Също в две ленти ще се осъществява и движението по виадуктите „Елешница" и „Бебреш" на АМ „Хемус", както и по "Тракия" на местата, където се ремонтира.

Алтернативни маршрути на АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“
Освен по АМ „Хемус“ пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и път II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом. Алтернативно направление на АМ „Тракия“ е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас. Той може да бъде използван както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи „Троянски“, „Шипка“ и „Републиката“. Пътуващите към Пазарджик може да ползват и път I-8 в отсечката след Ихтиман.


На лот 1 от АМ „Струма“ - Долна Диканя - Дупница, в отсечката от км 305+220 до км 319+100, движението се пренасочва по път I-1 /Е-79/ за посока София, а в посока Дупница остава по АМ „Струма“.


При изграждащия се участък Сандански – Кулата от АМ „Струма“ движението по път I-1 София – Кулата се осъществява по обходен маршрут: при км 426 на път I-1 /при с. Дамяница/ трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път до км 426+600 и отново по новоизграден временен път се включва при км 426+950 в път I-1. При пътния възел на път I-1 с III-108 Рибник – Петрич трафикът се отбива по третокласния път III-108 към Петрич, преминава през уличната мрежа на града, продължава по ІІІ-198 Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово и по общинския път през Кулата се свързва с път I-1. Обходният маршрут е същият и в посока Кулата – София.
На АМ „Марица“ от км 70+000 /п. в. Тополовград/ до км 89+260 /п. в. Любимец/, поради строително-ремонтни дейности, движението е ограничено и се пренасочва по път III-809 и път I-8. Временната организация ще бъде до 01.06.2015 г. От км 102+200 до км 105+240 МПС ще преминават двупосочно в лявата лента. Организацията на движението в този участък ще е до 19.05.2015 г.

Интензивен трафик се очаква и по пътя София - Кулата.