Видин не успя да сформира доброволческо формирование
Желаещите трябва да получат разрешение от работодателите си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Видин

До 12 юни се удължава срокът за набиране на кандидати, желаещи да се включат в доброволното формирование на Община Видин, предаде БТА. В него трябваше да влязат 40 души.

"Обявихме процедура по набиране на доброволци - към момента, за голямо съжаление, все още нямаме достатъчно подадени заявления. Имаше проявен интерес от гражданите на община Видин, но вероятно някакви административни спънки са им попречили в посочения първоначално срок да подадат своите заявления, затова срокът ще бъде удължен до 12 юни, включително", обясни секретарят на общината Иванела Андреева. 

Швейцария дари техника за доброволните противопожарни отряди у нас (СНИМКИ)Оборудването ще отиде в 41 общини

Тя допълни, че възможна пречка пред желаещите да станат доброволци, които са и работещи, е, че за да се включат в доброволното формирование, е необходимо да получат съгласието на своя работодател, тъй като нерядко задълженията им като доброволци няма да са единствено в извънработно време.

Изискванията към доброволците са да имат навършени 18 години, да са със завършено минимум средно образование, да са клинично здрави - физически и психически, и да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер. 

Обучението, специализираната екипировка и застраховката на доброволците се поемат от общината, като за периода, в който участват в дейности на доброволното формирование, имат право на неплатен отпуск, като това време се зачита за трудов стаж и им се заплаща, получават възнаграждения и за периода на обучение. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре